OM OSS

Grundidén bakom WENDT CLOTHING är skapandet av snygga och stilrena sportkläder som fungerar lika bra under träningspasset som på jobbmötet.

Grundaren Rikard Wendt har under sina många år inom träningsbranschen sett ett gap i marknaden för kläder som kombinerar det funktionella och det estetiska. Det var denna efterfrågan på mer dressade och uppklädda sportkläder som la grunden för det athleisuremärke som idag är WENDT Clothing!

Trots det genombrott som athleisure hade haft under de senaste åren saknades det fortfarande gym och träningskläder som faktiskt fungerade lika bra på jobbet. WENDT Clothing är kläder som inte kompromissar med passform, design och kvalitet. Plaggen är minutiöst utformade i allt från detaljer till material och passform då Rikard lever efter devisen ”Kvalitet tar tid” något som även gör att han helhjärtat och med stolthet kan stå bakom varje plagg.

sportklader sommar
placholder omoss

Hållbart mode skapar en mer hållbar framtid.

För WENDT Clothing är det även viktigt att bidra till en mer hållbar framtid. Därför använder vi oss av tyg gjort på återvunnet material i produktionen av våra plagg. Återvinning eller Uppvinning? Engelskan har ett begrepp för återvinning som återanvänds på ett sådant sätt att den nya produkten får ett större värde eller högre kvalitet, nämligen Upcycling. Vi har valt att kalla detta Uppvinning, och kan stolt säga att alla våra plagg består att uppvunnet material.

WENDT Clothing är ett Uppsalabaserat företag som startades 2015 av Rikard Wendt som sen barnsben haft ett stort intresse för mode och kläder. Idag jobbar han, förutom arbetet med WENDT Clothing, som gymchef på USIF i Uppsala. Genom sin erfarenhet från träningsvärlden har Rikard lärt känna vad den moderna, aktiva människan vill ha på sig i samband med en aktiv livsstil. Resultatet blev en prisvärd och stilsäker kollektion där den tidlösa designen genomsyras av sportiga detaljer genom hela kollektionen. Slutresultatet blev dressade, funktionella sportkläder inspirerade av den skandinaviska stilen som andas självsäkerhet.

WENDT Clothing tror att nyckeln till en aktiv livsstil är en bra balans.

Vi förser dig med kläderna som går att leva, träna och arbeta i – Athleisure helt enkelt. Du kan fokusera på att leva ditt aktiva liv, men du… Kom ihåg att vara stolt över dina prestationer och glöm inte bort att fira dina segrar och belöna dig med något gott då och då!

It’s a lifestyle