ATHLEISURE

Själva ordet kommer från en sammanslagning av Athletic(atletisk) och Leisure(ledig).

Det vill säga att det är en blandning av atletiska och lediga kläder framtagna för att användas i såväl gymmet som i livet i övrigt. Fördelarna med athleisure är många, kläderna är inte bara bekväma, snygga och praktiska, genom att sudda ut linjerna mellan träningskläder och trendiga vardagskläder slipper du släpa med dig ett ombyte, din outfit fungerar helt enkelt från morgon till kväll.

placeholder athleisure
sportklader sommar

Att väva in atletiska detaljer och plagg till vardags är en trend som uppkom redan i början av 70-talet.

I takt med att träning blev ett fenomen och utvecklingen av material såsom Lycra, Spandex och syntetiska fibrer ökade följde alltså modeindustrin med och speciella plagg skapades för olika aktiviteter. Ett av de mest ikoniska exemplen på detta är de fortfarande klassiska tennisskorna från Adidas, uppkallade efter den amerikanska tennisspelaren Stan Smith. Trenden har alltså bara fått ett uppsving igen under de senaste åren. Athleisure kan komma i flera former, det kan handla om att para ett par funktionella och sportiga byxor med en stilren piké, eller att välja att bära ett par sneakers och en t-shirt till kostymen!

WENDT Clothing tycker att Athleisure är mer än snygga kläder, det är en livsstil.

Det är även därför vi hela tiden strävar efter att skapa plagg av högsta kvalitet. Vi tycket att ett plagg skapat för en aktiv livsstil kräver hängivenhet till framtagningen av passform, noggranna materialval med stilrena och tidlösa detaljer! Det är kläder gjorda för livet som fungerar lika bra på arbetet som på aktiviteten!

Hos WENDT Clothing hittar du athleisure skapat av aktiva människor för livet i rörelse. Vi är ett athleisuremärke som sammanväver det stilrena skandinaviska med naturliv, outdoor och funktion.